„Atiduok Tėvynei, ką privalai!“

2019 m. lapkričio mėn. 18 d. bendruomenė „Miško broliai“ kartu su Utenos Plk. Pr. Saladžiaus  9-osios šaulių rinktinės šauliais, dalyvaujant 7-osios Zarasų kuopos „Vytis“ šauliams surengė renginį „Laisvės kovos Zarasų krašte“ P. Širvio progimnazijos moksleiviams ir „Ąžuolo“ gimnazijos gimnazistams.

Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo narys Audronis Ažubalis kartu su padėjėja Karolina Rimkute. Renginio metu buvo prisiminti ypatingi įvykiai Zarasų krašte ir Lietuvoje, paminėta artėjanti kariuomenės diena. Šiais metais Lietuvos Šaulių Sąjunga mini savo gyvavimo šimtmetį. Rugpjūčio mėnesį paminėjome Lietuvos ir Zarasų krašto išvadavimo iš bolševikų šimtmetį. Lapkričio mėnesį pasklido žinia, kad Vilniaus Našlaitėlių kapinėse rasti nužudyto mūsų krašto partizanų vado Juozo Streikaus- Stumbro palaikai.

Po prisistatymo moksleiviams, seimo narys Audronis Ažubalis pateikė įvairių klausimų. Teisingiausiai atsakę ir aktyviausi renginio dalyviai buvo apdovanoti įdomiais ir vertingais prizais. Pasibaigus renginiui visi buvo vaišinami šauliška koše.